BAKONY-SZLALOM-SZENTLÁSZLÓ

SONY DSC

A hétvége benzingőzben


A hosszú hétvégén, ellátogattunk a Bakony széli kis faluba, ahol már hagyományosan rendeznek szlalom versenyeket, nagy sikerrel. Itt szinte mindennel lehet indulni, aminek négy kereke van, és valamilyen motor hajtja. Természetesen erős sarkítás ez részünkről, hisz itt is vannak szabályok, a biztonság érdekében. De ezek a szabályok teljesíthetőek a hobbistáknak is.  Az ide kilátogató, versenyezni kívánó csapatok, családok igazi amatőr szinten művelik ezt a fajta műfajt. Vannak itt lelkes kezdők, visszatérő haladók, érkeznek olyan versenygépek is, amelyek nem felelnek meg a “nagyobb” versenyek  szabályváltozásai miatt, de messze vannak azoktól az alföldi versenyektől ahol szívesen látnák őket. Valamint jönnek olyanok is, akik csak tesztelnek, vagy nosztalgiából leporolják a garázsokban pihenő versenyautókat.


Maga a falu, szép festői környezetben van, a zeg-zugos utcáin szinte azonnal odaértünk a helyszínre. De ezek az utcák jelen esetben parkolóként működtek. Kúltúráltan a padkán hosszú sorokban állva, és kocsibeállók kihagyva, hogy az itt élők közlekedését ne akadályozza a népes kíváncsiskodó, “komálós” járműve aki ellátogat ide. Egyébként a parkolást kedves polgárőrök is segítették. Egy kis séta után, elérkeztünk a célhoz, ahol a versenyzők beérkeztek a pályáról. Innen szinte folytatólagosan nyílott a végeláthatatlan szervizpark. Rég láttam ennyi versenyzésre átalakított vasat egy helyen.

Teljes cikk itt olvasható:   vancello.blog.hu/2017/05/15/bakony-szlalom-szentlaszlo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About K.J. 24 Articles
"Az autó, mint az ember, változik, öregszik, megújul, de belül mindig ugyanaz marad aminek, akinek megteremtették. Egy csodálatos szerkezet, apró alkatrészek halmaza, egyik a másik nélkül egy darab az egészből, élettelen fém, gumi, műanyag. De egyben, összekapcsolódva egymással mozgásba lendül, életre kel, lélegzik, csendesen duruzsol, vagy ha kell, mérgesen üvölt. Szeli a kilométereket, társa az embernek, része az életnek, az élet oltalmazója, vagy épp kioltója. Egy gép, akinek lelke van."

Be the first to comment

Leave a Reply