Repülők és Autók

SONY DSC

Élményautóztatás Baracson

Pontosan három héttel ezelőtt már izgalomban álltunk a Baracs-Kisapostag füves felszálló pályáján. A reptér vezetés jóvoltából az itt megrendezésre kerülő repülőnap keretében az Amatőr Rally Sportegyesület lehetőséget kapott, hogy a reptér egy részén kialakíthassunk egy pályát, amit majd a versenyautókkal jól ki is járhatunk. kanyargós  nyomvonalon haladó, közel két km hosszúságú szakaszt építettünk meg.

De ne szaladjunk előre, két éve létrehoztunk egy csoportot a legnagyobb közösségi oldalon, A magyar amatőr rally megmentésért – A tűz őrzői felületet, ahova azokat vártuk akik akarnak, tudnak tenni az olyan amatőr versenyzőkért vagy kezdőkért, akik nem tudnak megfelelni a szigorú szabályozásnak. 2300 tag gyűlt össze. De 30 ember úgy gondolta, létrehoz egy egyesületet, és segíti mindazokat, akiknek erre szüksége van. Így született meg tavaly az ARS- Amatőr Rally Sportegyesület. Nem is tétlenkedtünk, erre a nyárra Nyúl Ferenc alelnök közreműködésével lett megszervezve az élménynap a repülőnap keretében

Több mint tíz autó várta az érdeklődőket. Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, és nem csak a rally-ból, hanem az autocross és rallycross-ból  ismert versenygépek és pilótái csaltak örömet kicsik és nagyok arcára egyaránt.  Ahogy meg lett hirdetve, kilenc órától vártuk a jobb egy vendégeit, de már nyolc óra után érkeztek a regisztrálók.

Bővebben és videóval a vancello oldalon:  https://vancello.hu/2017/07/29/repulok_es_autok/

About K.J. 26 Articles
"Az autó, mint az ember, változik, öregszik, megújul, de belül mindig ugyanaz marad aminek, akinek megteremtették. Egy csodálatos szerkezet, apró alkatrészek halmaza, egyik a másik nélkül egy darab az egészből, élettelen fém, gumi, műanyag. De egyben, összekapcsolódva egymással mozgásba lendül, életre kel, lélegzik, csendesen duruzsol, vagy ha kell, mérgesen üvölt. Szeli a kilométereket, társa az embernek, része az életnek, az élet oltalmazója, vagy épp kioltója. Egy gép, akinek lelke van."

Be the first to comment

Leave a Reply