Élményautóztatás

KÉTSZÁZHÚSZ KILOMÉTEREN ÁT!

Játékok az ovisoknak

A 6. Baracs-Kisapostag Repülőnap keretében ismételten… Valahogy így kezdődne az írásom más esetekben, mivel itt a Vancellonál próbálunk ügyelni arra, hogy teljes és elfogulatlan képet adjunk az épp aktuális témáról. De ez most számomra elképzelhetetlen! Azon egyszerű oknál fogva, mivel teljes mértékben részese lehettem eme nemes rendezvénynek. De kezdjük az elején. (Videó a közepén, képek a végén!)

Egyszer volt, aztán hol nem volt kis hazánkban az amatőr rali versenyzés (túra versenyek és sprint futamok). 2010 környékén viszont elkezdtek azon munkálkodni hogy ne csak egyszer, hanem sosem legyen abban a formájában ahogy akkor nagyon remekül működött. Ez volt az a szint ahol a fiatalok, megfertőződtek az autósporttal, mert itt tudták megízlelni a benzingőz, és gumifüst által mi is az, amiért a példaképük, az igazán nagy pilóták, akár az életüket is adnák ezért a felnőtt játékért. Nem szeretném bő lére ereszteni monológom ezen részét, hisz itt már ezt nagyon sokszor kitárgyaltuk veletek. Tehát tenni akartunk azért, hogy fenntartsuk a tüzet azokban, akiket a gyújtógyertya kellő hevültségbe hozott a versenyautók iránt. Erősen nyomták a halon-t azok, akik szerették volna ha kialszik a tűz, (mellesleg nem csak a szeretett játszóterünk károsodott hanem a környezet is, hisz kiderült a halon veszélyes az ózonra) ezért létrehoztuk az imént említett elem őrzőit és ötletelni kezdtünk  hogy állítsuk helyre a légkört, de persze ezernyi nehézség gördült az utunkba. Voltak drámák, féltések, és gőgök mint egy jó trilógiában, de eljutottunk oda, hogy létrehozunk egy sportegyesületet, melynek nevében benn kell lennie az Amatőr megnevezésnek. Így alakult meg azAmatőr Rally Sportegyesület, melynek tagjai célul tűzték ki azt, hogy közelebb hozzák az emberek számára  a versenysportot, valamint erős alapokra fektetve újra visszahozzák a sprinteket.

Nos, ez egyáltalán nem egyszerű feladat, de az emberek közelhozása két éve sikeresen folyik! Amikor is a 2017-es évben, ahogy idén is, lehetőséget kaptunk a Dunaferr Repülő Klub jóvoltából, hogy a reptér általuk nem használt részén kialakíthassunk egy úgynevezett bemutató pályát. Több mint két kilométeres speciál szakaszon osztottuk az élményt. A múlt év sikerén felbuzdulva, már év elejétől izgatottan készültünk erre a napra. Természetesen most is dupla nemes cél vezérelt bennünket, hisz az autóztatás által befolyt összegből most a Baracsi Négy Vándor Óvodát támogattuk.

Tovább a teljes cikkhez, vidó és képek  itt:   https://vancello.hu/2018/07/21/ketszazhusz_kilometeren_at/

 

About K.J. 21 Articles
"Az autó, mint az ember, változik, öregszik, megújul, de belül mindig ugyanaz marad aminek, akinek megteremtették. Egy csodálatos szerkezet, apró alkatrészek halmaza, egyik a másik nélkül egy darab az egészből, élettelen fém, gumi, műanyag. De egyben, összekapcsolódva egymással mozgásba lendül, életre kel, lélegzik, csendesen duruzsol, vagy ha kell, mérgesen üvölt. Szeli a kilométereket, társa az embernek, része az életnek, az élet oltalmazója, vagy épp kioltója. Egy gép, akinek lelke van."

Be the first to comment

Leave a Reply