Magyar Falu Program Pályázatok

 




 

Pályázati konstrukció: A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2021.)

Projekt azonosítószáma:  FCA-KP-1-2021/2-000838

Kedvezményezett neve: Amatőr Rally Sportegyesület

Kedvezményezett Címe: Magyarország, 8523 Várkesző, Kossuth utca, 74. (Veszprém megye)

Elnyert támogatás: 4 999 900 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt célja és tartalma:
Egyesületünk Várkesző településen működik, hatóköre azonban országos. Célunk a helyi lakosság összetartozás érzésének ösztönzése, a minőségi szabadidő eltöltés lehetőségeinek biztosítása.
Jótékonysági akciókkal igyekszünk a közösségi szolidaritást ösztönözni. A projekt célja használt gépjármű vásárlása, melynek segítségével Várkesző, Egyházaskesző, Marcaltő és Kemenesszentpéter településeinek – az önkormányzatokkal kötött megállapodásokban rögzített feltételek mellett – ingyenesen végzünk majd autó-, gép-, és eszköz szállítást az itt felsorolt települések lakói és önkormányzatai számára.

 

Részletes Célkitűzés: egyesületi közösségünk autómentő, autószállító használt gépjármű vásárlását tűzte ki célul. – Célcsoport: Közel 2300 fő. Várkesző Község és Önkormányzata, Egyházaskesző Község és Önkormányzata, Marcaltő Község és Önkormányzata, Kemenesszentpéter Község és Önkormányzata (Alátámasztva szándéknyilatkozatokkal, illetve szerződéstervezettel, pdf formában csatoltuk) – Hasznosulás, szakemberek és eszközök: egyesületünk tagjai számára megoldható válhat a rendezvényekre, versenyekre való eljutás. A versenyautók karbantartása, javítása, fejlesztése okán történő szakműhelybe szállítás, gépkönyvezés, felülvizsgálat és egyéb okokból történő szállítás is könnyebb lehet az új szállító jármű beszerzésével.Ezen túlmenően szeretnénk a megvásárolt autómentővel-szállítóval a kijelölt, közvetlen közeli térség lakossága és önkormányzatai javára lenni. -Indokoltság: jelenleg nem működik ilyen jellegű és díjmentes szolgáltatás a településen és kistérségében, így projektünk hiánypótló. -Jelenlegi állapot: a projekt előkészítési fázisát már lezártuk, az együttműködési szándéknyilatkozatokat az érintett települések vezetőivel már megkötöttük. A következő lépés a gépjármű beszerzése. -Eredmények, várható hatások: A térségben életvitelszerűen élő magánszemélyek támogatása (település/év/fő tekintetében) 5 alkalommal. Legyen az műszaki hibás jármű haza-, vagy szervizbe szállítása, baleset által megsérült jármű haza-, vagy szakműhelybe történő szállítása, vagy lejárt műszaki esetén vizsgabázisra történő szállítása, 100 km sugarú körben térítésmentesen. Ami összesen 20 alkalom/évet jelent. Ezen felül az önkormányzatok járműveinek, eszközeinek mozgatását is ezekkel a feltételekkel vállaljuk, -Helyi,régiós igényekhez történő kapcsolódás: Összesen magánszemélyeknek és önkormányzatoknak a térségben így egy évben 32 esetben, 3200 km megtételével járulnánk hozzá a térség fejlődéséhez. A megkötött együttműködések jelzik a településvezetők és a lakosság igényeit, támogatását jelen projekt iránt.

 

 

—————————————————————————————————————————————–

 

 

Pályázati konstrukció: Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program (2021)

Projekt azonosítószáma: NEAO-KP-1-2021/4-000064

Kedvezményezett neve: Amatőr Rally Sportegyesület

Kedvezményezett Címe: Magyarország, 8523 Várkesző, Kossuth utca, 74. (Veszprém megye)

Igényelt támogatás összege: 2 300 000 ft

Elnyert támogatás:  920 000 ft

Támogatás intenzitása:  40%

Projekt célja és tartalma:  Egyesületünk Várkesző településen székhelye szerint működik, a tevékenységeink hatóköre azonban országos. Célunk a helyi lakosság összetartozás érzésének ösztönzése, a minőségi hobbi és szabadidő eltöltés lehetőségeinek biztosítása és népszerűsítése főként a helyi fiatalok körében. Jótékonysági akciókkal, aktív munkával igyekszünk másokon is segíteni és a közösségi szolidaritást előmozdítani. A projekt megvalósításával egyesületünk működési feltételeit tesszük stabilabbá, valamint szakmai tevékenységeinket, a közösségszervezést, a fiatalok szemléletének formálását tehetjük még eredményesebbé.

Részletes Célkitűzés: Cél: szakmai programokra, rendezvények költségeire, egyesületünk működési költségeinek a fedezésére szeretnénk felhasználni a támogatást. Motivációnk, stratégiánk főbb elemei az amatőr rallysport népszerűsítése, versenyek és edzések szervezése, tagjaink versenyeken való szereplésének Tevékenységek: – saját sport- és közösségi rendezvények biztosítása – edzési feltételek fenntartása és fejlesztése – versenyautók fejlesztését, szervizelését végezzük – potenciális rendezvény helyszínek felkutatása, kapcsolatépítés – jótékonysági akciók aktív kezdeményezése, lebonyolítása Célcsoportunk a helyi vagy térségi kistelepülésen élő felnőttek, fiatalok, akik hasznosan, sporttal vagy közösségi tevékenységekkel szeretnék eltölteni szabadidejüket.A sport és aktív időtöltés élményét és pozitív hatásainak megélését kínáljuk tagjainknak és az érdeklődőknek. Főként a fiataloknak szeretnénk példát mutatni, szemléletüket formálni. Másrészt a jótékonysági projektjeink szintén lehetőséget adnak arra, hogy a helyi, térségi lakosságot megszólítsuk és fontos társadalmi célokra hívjuk fel a figyelmüket. Szellemi hasznosulás: munkánkkal, közösségi eseményeinkkel ösztönözzük a helyi identitás, a közösségi összetartozás erősödését (társadalmi szemléletformálás). Jótékonysági rendezvényeken kórházaknak, rászoruló személyeknek, családoknak gyűjtünk támogatást (társadalmi szolidaritás helyi szintű előmozdítása). Szakemberek, eszközök: tagságunk létszáma egyre növekvő, jelenleg 36 fő. Önkénteseink száma szintén magas. Rendezvényeink, edzéseink alkalmával az egyesületi tagok és családtagjaink szívességi segítségnyújtással dolgoznak a képesítést nem igénylő feladatkörben. Alkalmanként 20-25 fő. Kapcsolatrendszerünk széles körű: Máté & Böri Egyesület, Dunaferr Repülő Klub, Mezőfalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Kapcsolatban vagyunk a dunaújvárosi, baracsi és kisapostagi önkormányzatokkal, a baracsi polgárőrökkel szintúgy. Tagjaink sportbírói szakvizsgát tettek a sportági szövetség irányítása alatt.

 

         

About K.J. 26 Articles
"Az autó, mint az ember, változik, öregszik, megújul, de belül mindig ugyanaz marad aminek, akinek megteremtették. Egy csodálatos szerkezet, apró alkatrészek halmaza, egyik a másik nélkül egy darab az egészből, élettelen fém, gumi, műanyag. De egyben, összekapcsolódva egymással mozgásba lendül, életre kel, lélegzik, csendesen duruzsol, vagy ha kell, mérgesen üvölt. Szeli a kilométereket, társa az embernek, része az életnek, az élet oltalmazója, vagy épp kioltója. Egy gép, akinek lelke van."

Be the first to comment

Leave a Reply