Mikulástól Szilveszterig rally

MIKULÁSTÓL SZILVESZTERIG RALLY

Radics Gáborral beszélgettünk

A következő riportalanyunk rendhagyó és érdekes módon, nem a megszokott üzemanyag típust használja versenyzései során. Szokták mondani, hogy valakinek benzin folyik az ereiben, ezzel is jelezve azt, mennyire megszállottan él-hal az autózás, és versenyzés világáért. A mindig mosolygós  Radics Gáborral beszélgettem, akinek ereiben szintén megtalálható az a bizonyos kőolaj származék, diesel formájában! Igen PD Gabi bizony gázolajat tankol a versenyjárműveibe, és nagyon jól is égeti azt el bennük. Megfordult Ő a profik között terepen, legyorsult mindenkit, és most az amatőr rali világában próbál meg elérni sikereket. Gabit olyannak ismertem meg, aki egy élményautóztatáson is a maximumot hozza ki magából.

Mikor és hogy kerültél az autósport közelébe?

Én is mint sokunk, gyerekként rendszeresen jártunk magyar rallye versenyekre sőt, pár kinti versenyre (San Remo , Monte Carlo , Sardinia ) is sikerült ellátogatni .  Ekkor   csak álmodozva   néztük  a versenyzőket és istenítettük őket .Majd sikerült megvásárolnom az első tuningolt dízel autómat. Ami rabul ejtett , az óriási nyomatéka ereje egyszerűsége és a kis fogyasztása. Ezzel az autóval mentem el életem első gyorsulási versenyére Kiskunhalasra 2004-ben, ahol rögtön dobogós helyezéssel tértem haza . Ezután alkalmi versenyző lettem a kis utcai 1-es Golfal ami kezdetben 1.9 TDI volt, majd én átalakítottam 1.9 PDTDI-re .

Milyen autókkal és milyen eredményeket értél el?

Cikk folytatása a www.vancello.hu oldalon olvasható:

http://vancello.blog.hu/2018/01/07/mikulastol_szilveszterig_rally

About K.J. 26 Articles
"Az autó, mint az ember, változik, öregszik, megújul, de belül mindig ugyanaz marad aminek, akinek megteremtették. Egy csodálatos szerkezet, apró alkatrészek halmaza, egyik a másik nélkül egy darab az egészből, élettelen fém, gumi, műanyag. De egyben, összekapcsolódva egymással mozgásba lendül, életre kel, lélegzik, csendesen duruzsol, vagy ha kell, mérgesen üvölt. Szeli a kilométereket, társa az embernek, része az életnek, az élet oltalmazója, vagy épp kioltója. Egy gép, akinek lelke van."

Be the first to comment

Leave a Reply